Falafeļi

2009. gada 21. maijs
Foto: Ilona Ikauniece
Pagatavošana
40 min
1. Zirņus atstāj pa nakti mērcēties. Pirms gatavošanas nolej ūdeni un samaļ. Pēc tam atsevišķi samaļ pētersīļus un kinzu, ķiplokus un čilī piparu. Tad zaļumus pievieno zirņiem un vēl pieber klāt cepamo pulveri, kumīnu, miltus, koriandru, sāli un pieliek olu. Visu kārtīgi samīca un no iegūtās masas izveido mazas bumbiņas. Tad uzkarsē eļļu katliņā, būs jāpagaida vismaz kādas 2 minūtes, lai eļļa paliek tiešām karsta, jo savādāk bumbiņas juks ārā. Kad eļļa kļuvusi karsta, liek iekšā bumbiņas un cep kādas 2-3 minūtes, un tad ņem ārā un liek uz papīra dvieļiem nosusināt.
Uz augšu