Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vislabākie vistas spārniņi ar rīsiem

2009. gada 17. maijs
Foto: Ansis Līpenītis
Šis ēdiens radās diezgan triviāli - mājās bija tikai attiecīgās sastāvdaļas, jo bija plānots uzvārīt vistas zupu. Bet zupu nu galīgi negribējās. Par laimi atradās arī čili mērce, tad nu visu saliekot kopā sanāca kaut kas stipri labāks par zupu
Pagatavošana
40 min
1. Spārniņu pagatavošana
2. Apcep spārniņus pannā uz lielas liesmas - galvenais ir apbrūnināt, nevis izcept. Pieber sāli, piparus un apelsīnu piparus
3. Pirms cepšanas beigām pievieno smalki sagrieztu ķiploku, gareniski sagrieztu sīpolu un strēmelēs sagrieztu papriku un cep, kamēr sīpoli un ķiploki izcepušies. Tas notiek burtiski 2-5 minūtēs
4. Pannas saturu saber ugunsizturīgā stikla veidnē, pārlej ar Thai sweet chili mērci, pielej kādus 50 gramus ūdens un pa virsu uzliec tējkaroti medus. (padoms, lai spārniņi nepiedegtu, tos veidnē sakārto tā, lai spārnu gali būtu uz leju, nevis karātos gaisā)
5. Liec cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes
6. Rīsi
7. Milzīgā katlā pieber sāli, uzkarsē ūdeni, ieliec 2 paciņas Basmati rīsu un vāri tik ilgi, kamēr rīsi ir gandrīz gatavi (to var noteikt pēc tā, ka paciņa ir gandrīz, bet ne 100% piebriedusi)
8. Ieliec paciņas caurdurī un skalo kādas 5 minūtes zem tekoša karsta ūdens. Pēc tam ar dakšiņu izspied lieko ūdeni.
9. Gatavs. Liec šķīvī rīsus, blakus spārniņus un pārlej ar mērci no veidnes.
10. Brīdinājums. Šo nekad negatavojiet vairāk, nekā vajag (apmēram 3-4 spārniņi), jo apēsts vienmēr tiek viss, tikai pēc tam ir smagi :D
Uz augšu