Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildīti kabaču ziedi

2009. gada 13. maijs
Foto: Maija Zvirbule
Receptei lieto tikai svaigus tikko atvērušos kabaču vai cukini ziedus, kurus nomazgā un pārbauda, vai tajos iekšā nav palikuši kukaiņi (tiem tur ļoti patīk dzīvot).
Pagatavošana
40 min
1. Izgriež drīksnu un atstaj tikai ~1,5 cm kātiņus.
2. Ziedus piepilda ar tomāta daiviņu un mozarellas siera šķēlīti, kam pa vidu liek nelielu bazilika lapiņu vai itāļu garšvielu maisījumu. Jāpilda uzmanīgi un nevajag salikt pārāk daudz pildījuma, jo ziedi ir trausli. Var mēģināt arī galus viegli aizsiet uz cepšanas laiku, bet bez tā var arī iztikt.
3. Piepildītos ziedus viegli apcep olīveļļā un pasniedz uzreiz.
4. Lai labi garšo!
Uz augšu