Sākums > Receptes > Uzkodas

Ceptas reņģes tomātu mērcē

2009. gada 30. aprīlis
Foto: Shutterstock.com
Sulīgas reņģītes tomātu mērcē - izcili garda uzkoda.
Pagatavošana
40 min
1. Iztīram reņģes - noraujam galvas, iztīram ķidas, noskalojam, liekam bļodā un apsālam.
2. Taisa tomātu mērci - burkānu sarīvē, liek pannā, apcep. Sagriež smalki sīpolu, liek pannā pie burkāniem un pacep visu minūtes 5. Tad pievieno ūdeni, lauru lapu un visu sautē vēl minūtes 15. Tad pievieno tomātu mērci pannā un visu kopā sautē. Ja burkāns gatavs, tad mērci no pannas var pārliet katliņā, pievieno nedaudz citronpiparus.
3. Cep zivis - miltus ieber padziļā platā šķīvi,vai bļodiņā, pievieno nedaudz sāli un piparus. Paņem zivis, apviļā miltos, liek sakarsētā pannā un cep no abām pusēm. Kad zivs skaisti apcepusies, liek katliņā tomātu mērcē. Un tā visas zivis. Katliņu ar zivīm neliek uzreiz aukstumā, bet gan ļauj atdzist nesteidzīgi.
4. Jebkurā gadījumā ir iespējamas variācijas, atkarībā no katra paša gaumes - ja gribas pikantākus, pieliek tomātu mērcei asos pipariņus.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu