Ceptas reņģes tomātu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigas reņģes
  • 1 burciņa oriģinālās tomātu mērces (0.5L)
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 2 gl. miltu
  • 1 gl ūdens
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls, citronpipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Iztīram reņģes - noraujam galvas, iztīram ķidas, noskalojam, liekam bļodā un apsālam.
  2. Taisām tomātu mērci - burkānu sarīvējam, liekam pannā, apcepam. Sagriežam smalki sīpolu, liekam pannā pie burkāniem un pacepam visu minūtes 5. Tad pievienojam ūdeni, lauru lapu un visu sautējam vēl minūtes 15. Tad pievienojam tomātu mērci pannā un visu kopā sautājam. Ja burkāns gatavs, tad mērci no pannas var pārliet katliņā, pievieno nedaudz citronpiparus.
  3. Cepam zivis - miltus ieber padziļā platā šķīvi,vai bļodiņā, pievieno nedaudz sāli un piparus.Paņem zivis, apviļā miltos, liek sakarsētā pannā un cep no abām pusēm. Kad zivs skaisti apcepusies, liek katliņā tomātu mērcē. Un tā visas zivis. Katliņu ar zivīm neliek uzreiz aukstumā, bet gan ļauj atdzist nesteidzīgi.
  4. Jebkurā gadījumā ir iespējamas variācijas atkarībā no katra paša gaumes - ja gribas pikantākus, pieliek tomātu mērcei aso pipariņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Uzkodas

Jaunākās receptes