Sautētab siļķe

2009. gada 28. aprīlis
Foto: Dainis Sokolovskis
Pagatavošana
25 min
1. Notīra sīpolus un sagriež kubiņos.
2. Siļķi notīra un izņem asakas,sagriežam apmēram 0.5-1 cm kubiņos.
3. Katliņā (2 l tilpums) vai citā cepamtraukā liekam sviestu un apcepam sīpolus līdz tie kļust caurspīdīgi (nevis zeltaini).Pievienojaqm siļķi un kopā sacepam apm. 2-3 min.Pievienojam saldo krējumu un sautējam uz vidējas uguns apm.10-15 min. pa brīžam apmaisot. Kad krējums sāk bizēt metam mieru.
4. Ēdam ar vārītiem kartupeļiem.Pašam labāk garšo ar vārītiem ceptiem kartupeļiem.
5. Šo ēdienu bieži gatavojām padomju laikos, bet domāju ka labi garšos ari tagad.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu