Ķibalāti

2009. gada 27. aprīlis
Foto: Daira Ķibilde
Pagatavošana
20 min
1. Ņem 4 olas un liek vārīties uz 7 min., tā lai sanāk cieti novārītas, pēcāk var likt atdzesēties aukstā ūdenī pirms čaumalas nolobīšanas.
2. Ņem 6 vidēji lielus, svaigus burkānus (var būt arī vairāk, attiecīgi arī pārējās sastāvdaļas) nomazgā un nomizo.
3. Ņem dziļu bļodu un rīvē uz vidēji smalkas rīves, tā lai burkāni ir irdeni nevis putriņā.
4. Nomizo izvārītās un atdzesētās olas, sakapā nelielos gabaliņos un pievieno jau sarīvētajiem burkāniem.
5. Pievieno sāli (pēc garšas) un skābu krejumu. Visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
6. Dekorēt var ar zaļumiem, dillēm, lociņiem, pētersīļu lapām.
7. Viegli un tajā pašā laikā sātīgi salāti.
8. Manam mīļotajam ļoti gāja pie sirds!
Uz augšu