Sākums > Receptes > Zupas

Garneļu un kukurūzas zupa

2009. gada 21. aprīlis
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
30 min
1. Smalki sakapā abas paprikas (vispirms izņem serdi un visas sēklas). Nomizo kartupeli un sagriez to mazos kubiciņos.
2. Katlā ieliec abas paprikas, kartupeli, krējumu un buljonu. Par buljonu: Labāk zivs, nekā vistas, bet pamēģini veikalā atrast tā dēvēto zivju vai garneļu fondu, kuru izkausē šķidrumā -- viena tējkarote uz 100 ml šķidruma. Lieto 250 ml baltvīna un 250 ml ūdens ar piecām tējkarotēm fonda. Ja tas neder vai nav atrodams, vienkārši lieto 500 ml buljona. Uz karstas liesmas uzvāri, līdz sāk vārīties. Samazini karstumu, uzliec katlam vāku, un ļauj lēni, lēni vārītīes, līdz kartupeļi ir mīksti - aptuveni 10-12 minūtes.
3. Pievieno visu pārējo. (Par kukurūzu: Ja tā ir no burkas, nosusini; ja saldēta, vispirms ieliec katlā ar mazliet ūdens un sildi līdz brīdim, kad ūdens sāk vārīties; nokās un liec zupā) (Un par garnelēm: Ja tās ir lielas, sakapā tās mazākos gabaliņos; ja maziņās tā dēvētās sviestmaižu garnelītes, tas nav nepieciešams, bet šādas garneles jau pārdod vārītas, centies atrast jēlas). Ļauj atkal uzvārīties un lēni vāri 3-5 minūtes, līdz garneles ir rozā un stingras. Pārbaudi sāls un piparu daudzumu. Ļoti labi kopā ar šo zupu garšo ķiploku maize.
Uz augšu