Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Strūdele ar ābolu pildījumu

2009. gada 20. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Ja paliek pāri pildījums, to var izmantot kā zapti pie pankūkām!
Pagatavošana
45 min
1. No viena dzeltenās krāsas iepakojuma (tajā ir 4 mīklas plāksnītes) sanāks trīs 15 x 20 cm lielas strūdelītes.
2. Mīklas plāksnītes atdala vienu no otras un liek uz gludas virsmas, lai sasilst istabas temperatūrā. Pa to laiku sagatavo pildījumu.
3. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež gabaliņos. Ja nav rozīņu, tās var aizvietot ar žāvētām plūmēm - arī tās sagriež.
4. Nelielā katliņā (man ir 0,8 l ) ielej pusglāzi ūdens, ieber ābolus (plūmes), rozīnes, izspiesto citrona sulu, cukuru. Dažas minūtes pavāra uz nelielas uguns, kamēr āboli sāk izšķīst. Noņem katliņu no uguns. Pievieno kanēli un iemaisa rīvmaizi.
5. Uz pannas izklāj cepampapīru. Mazliet izrullē mīklu. Uz tās vienā malā liek vārīto ābolu masu, tas glīti aizrullē ciet. Apsmērē ar olu un parkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Var veidot vienu lielu strūdeli vai vairākas nelielas.
6. Sakarsētā krāsnī cep 200 grādos 30 min.
7. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru, sagriež šķēlēs un pasniedz karstu ar saldējuma bumbiņu.
Lieliski garšo arī auksta.

Lai labi garšo!
Uz augšu