Kokospārslu cepumiņi

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g mīksts sviests
  • 100 g cukurs
  • 2 olas
  • 2 tk. vaniļas cukurs
  • 300 - 400g kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīkstu, bet NE izkausētu sviestu samaisa ar cukuru un vaniļas cukuru.
  2. Uz 5min. atļauj pakust cukuram, tad pieliek olas un kārtīgi samaisa ar putojamo slotiņu.
  3. Pa drusciņai liek klāt kokosriekstu skaidiņas, jo masai jāsanāk stingrai un tā lai skaidiņas visas turas kopā.
  4. Nelielas piciņas ar tējkaroti liek uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Var arī izmantot minī keksa formiņas (papīra).
  5. Cepumiņus liek +200*C uz vidējās pozīcijas cepeškrāsni un cep apmēram 10 minūtes. Ja grib tumšāki brūnus tad cep visas 15min.
  6. Cepumiņi neizplūst, ir trausli un mūsu ģimenei, draugiem un radiem ļoti iemīļoti!!!
  7. Miltus šeit tiešām nevajag, jo tas atņem tikai pasakaino kokosriekstu garšu.

Komentāri

Kristīne 2011. gada 21. decembris 18:50
Cepumiņi tiešām ļoti garšīgi (protams, tiem, kam garšo kokoss), tikai pirmā panna sadega - manai cepeškrāsnij pietiek ar 185C* 7-8min un galīgi nesanāca ar tām keksa formiņām, jo pielipa, sabirza drupačās (labi, ka ieliku pamēģināšanai tikai vienu) bet nu cepumi ir prīmā :) Paldies!
ieva 2010. gada 8. oktobris 02:47
Fantastiski garšīgi kokoscepumiņi! Ēst gatavošanā esmu pilnīgs iesācējs, tāpēc, kad iešāvu pirmo pannu cepeškrāsnī un ieraudzīju, ka viss mans sviests šķīst pa pannu, sabijos un atlikušajai mīklai pieliku pus glāzi miltu.
Klausiet autores padomam - nelieciet miltus!!! Pirmā panna sanāca vienkārši pasakaini, bet otrā (ar miltiem) diezgan pasausa.
Paldies, Ilga, par ņammīgajiem cepīšiem :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti