Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Indijas riekstu kūciņas ar karameli

2009. gada 17. aprīlis
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
40 min
1. Bļodā iesijā miltus un cepampulveri, pievieno abu veidu cukuru un sāli. Samaisi. Sakul olas, pievieno tās sausajai masai un samaisi, kamēr viss ir savilcies kopā. Pievieno kapātos riekstus un samaisi vēlreiz. Ar sviestu iezied pannu (nav svarīgi, vai tā ir apaļa vai kantaina) un ieklāj mīklu. Cep pie 180 grādiem, 20-25 min., līdz kūka atlec, kad to mazliet piespiež.
2. Kamēr kūka cepas, sagatavo garnitūru: Saliec visas četras sastāvdaļas bļodiņā un samaisi. Kad kūka ir gatava, izņem to no plīts. Pārklāj tās virsmu ar garnitūru. Vai nu ieliec kūku zem broilera, vai arī lieto pavāra lodlampu, lai garnitūru sakarsētu līdz burbuļošanai. Abos gadījumos uzmanīgi, jo tā momentā var arī piedegt.
3. Kad kūka ir atdzisusi, sagriez to gabaliņos.
4. PIEZĪME: Te ir vajadzīgi grauzdēti un sālīti Indijas rieksti, jēlie nederēs.
Uz augšu