Mčadi

4 1

Sastāvdaļas

  • Kukurūzas milti - 2 glāzes
  • 50 g sviesta
  • Silts ūdens
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

20 min.
  1. Tradicionāli gruzīnu kukurūzas plācenīši, taču cepti ne keci, bet uz parastas pannas. Recepte ļoti vienkārša:
  2. Bļodā ieberam miltus un vidū izveidojam dobīti, kurā ieliekam sviesta gabaliņu.
  3. Uzlejam apmēram glāzi silta ūdens (lejam virsū sviestam) un sākam mīcīt mīklu. Lejam klāt vēl ūdeni, taču skatāmies, lai mīkla neiznāk šķidra. Tai jābūt elastīgai kā plastilīnam. Kad mīkla gatava, veidojam plaukstas lieluma un formas plācenīšus un liekam cepties uz pannas sakarsētā eļļā. Cepam zeltainus vispirms no vienas puses, tad - no otras. Tas arī viss.
  4. Mūsmājās mčadi ēd tradicionāli - siltus, ar siera šķēlīti. Vislabāk tie, protams, garšo ar Suluguni, bet nav smadējams arī cits līdzīgs siers, piemēram, Bizīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti