Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkāršie kartupeļi ar gaļu folijā

2009. gada 8. aprīlis
Foto: Santa Zelča
Pagatavošana
40 min
1. Ļoti vienkāršs un garšīgs ēdiens!!!
2. Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no ēdāju skaita. Mums parasti pietiek ar diviem trim nelieliem kartupeļiem uz vienu cilvēku.
3. Pagatavošana: Kartupeļus nomizo un pārgriež uz pusēm, tā lai pusītes būtu pēc iespējas plānākas (lai ātrāk pagatavotos). Gaļu sagriež diezgan biezās šķēlēs, jo cepoties tā sarausies, un aptuveni kartupeļu lielumā. Noplēš folija gabalu, uz tā liek kartupeļa pusi, tad gaļu, atkal kartupeli un pa virsu gaļu. Nekādas garšvielas es nelieku, jo sāļuma parasti pietiek no žāvētās gaļas. To visu ietin folijā un liek krāsnī. Es gatavoju konvekcijas krāsnī, kur ēdiens gatavs top aptuveni 30 minūtēs. Jo lielāki (biezāki) kartupeļi, jo gatavošanas laiks ilgāks.
4. Rezultāts: Kartupeļi ir piesūkušies ar taukiem no gaļas un ir sulīgi. Mums šis ēdiens ļoti garšo ar krējumu.
5. Labu apetīti!
Uz augšu