Plānās rīta pankūkas

3 1
Plānās rīta pankūkas
Foto: PantherMedia/ScanPix

Sastāvdaļas

  • 120 g miltu
  • 200 g piena vai ūdens
  • 1 ola
  • Sāls
  • Cukurs
  • 5 g sviesta vai 1 ēd. k. eļļas

Pagatavošana

25 min.
  1. Olu sakuļ, pievieno nedaudz šķidruma, sāli un cukuru un samaisa, tad pakāpeniski maisot pievieno miltus.
  2. Pēc tam lēni pa daļām pielej atlikušo šķidrumu un pievieno kausētu sviestu vai eļļu. Visu izmaisa. Mīklai jābūt vienmērīgi izmaisītai un pašķidrai.
  3. * Ja mīklai pievienots alus, tad pagaidi 30 minūtes, lai mīkla uzbriest.
  4. Masu lej uz pannas un pankūkas apcep brūnas.
  5. * Plāno pankūku mīklu lej ar karoti vai kausiņu vienā paņēmienā pannas vienā malā sakarsētos taukus un, pannu grozot, mīklu iztecini vienmērīgi pa visu pannu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ievuxss 2012. gada 29. decembris 10:58
Lieliskas brokastis sanaca pec shis receptes! Klat vel mazos gabalinos sagriezti aboli ar kaneli un cukuru uz pannas sacepti! Njamma!
brum 2011. gada 8. janvāris 15:51
pankukas ar udeni ir grutak cept.nav iisti pareizaa konsistence. ja lloti veelaas mazaak kalorijaam bagaataaku eedienu,tad labaak daliit 50/50 pienu ar uudeni.
BET ja lloti neveelaas to pienu likt,tad ar uudeni buus vajadziigas vairaak olas,lai satureetu masu kopa.
Iveta 2010. gada 21. jūnijs 19:42
Pievieno to šķidrumu kuru jūs izvēlējāties. Kā jau pie sastāvdaļām minēts pieni VAI ūdeni. Ar pienu cepot būs smeķīgākas, bet ar ūdeni tādas mazkaloriju!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis