Indiešu biskvīts

2009. gada 5. aprīlis
Foto: Solveiga
Pagatavošana
60 min
1. Šo recepti esmu aizguvusi no kāda indiešu ēdienu fana. Tā man iepatikās, jo, kā izrādījās, gaisīgu un garšīgu biskvītu var uzcept arī, ja mājās nav olu, vai arī, ja tās nelietojat uzturā, bet biskvīta kūkas dikti garšo.
2. Tā kā mājās nebija arī iebiezinātā piena, izmantoju recepti, kā to pagatavot mājās. Tiesa, mājās jābūt sausajam pienam, jo tieši tas piešķir iebiezinātajam pienam tā īpatno garšu.
3. Tātad sākam ar pienu:
4. Pienu ielejam nelielā katliņā, pieberam piena pulveri un cukuru un visu kārtīgi sakuļam, lai izveidotos viendabīga masa, bez kunkuļiem.
5. Uzvāram lielākā traukā ūdeni, ievietojam šajā traukā mūsu mazo katliņu un ūdens peldē vāram apmēram stundu, retumis apmaisot. Gatavošanas ilgums gan ir saistīts ar ūdens daudzumu pienā, kuru izmantojam. Ir gadījies, ka piens ir tā atšķaidīts ar ūdeni, ka vāri, cik gribi, bieza masa tā arī neizveidojas.
6. Tagad kārta biskvītam:
7. Vienā bļodā ielejam eļļu, jogurtu, pieberam cukuru un vaniļas cukuru. Ar mikseri kārtīgi uzputojam.
8. Otrā bļodā ieberam miltus, kuros kārtīgi iemaisam cepampulveri vai dzeramo sodu.
9. Pieleejam miltiem saputoto maisījumu un pienu, un visu kārtīgi sakuļam, līdz izveidojas vienmērīga mīkla.
10. Ieklājam cepamajā formā cepampapīru, iesmērējam malas ar eļļu, ielejam mīklu un cepam biskvītu 190 grādos apmēram 30-40 minūtes.
11. Kad biskvīts izcepies, atdzesējam un pārsmērējam ar iebiezināto pienu.
12. Biskvītu var greznot ar augļiem, ogām, riekstiņiem vai sēkliņām - kā sirsniņai tai brīdī gribas.
Uz augšu