Sākums > Receptes > Uzkodas

Pesto no vītinātiem tomātiem

2009. gada 4. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Šis pesto mums ģimenē ir lielā cieņā, īpaši ziemas laikā. Kad viens trauks izēsts, jaunam jau jābūt vietā.
Pagatavošana
10 min
1. Tomātus vītinu pati: no viena kg svaigu tomātu iznāk apmēram 250 g vītināto. Tos ieliek burciņā, pievieno klāt kaltētu baziliku un raudeni, aplej ar olīveļļu un glabā ledusskapī.
2. Ņem burciņu vītinātu tomātu un visu saturu salej blenderī. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, ciedru riekstus (tos var aizstād ar 50 g rīvēta Parmas siera), svaigu baziliku, citronu sulu un svaigi maltus piparus.
3. Šķidrākam pesto, pielej vēl 3-4 ēd. k. olīveļļas.
4. Ieslēdz blenderi un pēc dažām minūtēm pesto ir gatavs!

Lai labi garšo!
Uz augšu