4. Kad šķiņķīši sāk vārīties, pirmo ūdeni nolej, pielej aukstu lai apsedz visus gabaliņus un rozetītēs sadalītu ziedkāpostu. Liek vārīties.
5. Vistas taukumiņus sasmalcina un liek uz pannas lai lēnām "izkust".
6. Ber pannā burkānus tad sīpolus, vēlāk papriku un puravu. Ļauj nedaudz apcepties (nepiededzināt) uz lēnas uguns.
7. Kad vista vārījusies 15 min., liek klāt apceptos dārzeņus. Pēc 10 min. kubiciņos sagrieztus kartupeļus.
8. Pārbaudi, kad vista un kartupeļi gatavi jāliek specijas. Sāli un izspiestus ķiplokus labāk likt 1 min. pirms izslēgšanas. Samaisīt, vāku virsū uz 3.min. Nogaršo vai pietiekami sāls, bet labāk kad katrs pats pieliek sev šķīvī pēc savas izjūtas.
9. Vistu var izņemt un pasniegt atsevišķi šķīvītī ar sasmalcinātiem petersīļiem un dillēm.
10. Klāt labi garšo silta tostermaizīte apsmērēta ar zeltainu sviestiņu.