Mājas majonēze

2009. gada 2. aprīlis
Foto: Mamma Ilze
Pagatavošana
1 min
1. Ar rokām:
2. Visas astāvdaļas, izņemot eļļu, citronu sulu, liek putojamā traukā, sāk putot. Pamazām, ļoti mazā strūkliņā, pievieno eļlu, ik pa brīdim pārtraucot pievienošanu un putojot visu laiku. Kad masa paliek biezaka (iemaisīta aptv ½ no eļlas), pievieno pusi no citrona sulas. Tad atkal turpina pievienot eļlu- nu jau drošak, kad puse no atlikušās pievienota, pievieno atlikušo citronu sulu. Puto. Pēc brītiņa pievieno, lejot strūkliņā putošanas procesā, atlikušo eļlu, puto. Visu laiku putot- nepartraukt putošanas procesu.
3. Ar virtuves kombainu:
4. Visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek virtuves kombainā un iedarbina to. Caur piltuvi lēni pievieno eļļu.
5. Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, beigās var pievienot nedaudz ūdens.
6. Svarīgākais ir iesākums- ļoti ļoti mazā stūkliņā pievienot eļlu! Citādi majonēze sadalīsies!
Uz augšu