Lieldienu plāceņi ar dārzeņiem

5 1
Lieldienu plāceņi ar dārzeņiem
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Atradu šo recepti pie gavēņa ēdieniem. Tas būs piemērots arī veģetāriešiem un tiem, kam negribas izdot daudz naudas ēdienam.

Sastāvdaļas

  • 2 glāze/s kviešu miltu
  • 2 nelieli kartupeļi
  • 2 nelieli burkāni
  • 1 neliels sīpols
  • 1 glāze/s auksts ūdens
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 1/2 tējk. sāls
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Tātad vispirms jāgatavo mīkla. Palielā bļodā ieber miltus, pievieno sāli un sodu un visu kārtīgi samaisa. Tad pamazām pielej aukstu ūdeni. Visu kārtīgi izmaisa un izmīca mīklu. Tai jābūt elastīgai. Gatavo mīklu noliek ledusskapī nogatavoties.
  2. Kamēr mīkla gatavojas, uz rupjas rīves sarīvē burkānus un kartupeļus, smalki sagriež sīpolu. Visu liek cepties uz pannas sakarsētā eļļā un cep tik ilgi, kamēr ir mīksti kartupeļi. Ja ir par daudz eļļas, dārzeņus izber caurdurī, lai liekā eļļa notek. Pievieno sāli, piparus vai jebkuras citas garšvielas, kuras tai brīdī vēlas.
  3. Tad jāgatavo plāceņi: no mīklas izveido desiņu un sadala sešās daļās. Tad no katras daļas izveido bumbiņu, kuru izveltnē plānā plācenī. Plāceņa vidū ieliek pildījumu un malas augšpusē savieno un cieši saspiež. Tad uzmanīgi no augšpuses vēlreiz pārveltnē: jāizveidojas paplānai pankūkai ar pildījumu iekšpusē. Atkal uz pannas sakarsē eļļu un plāceni liek cepties -- apcep brūnu no vienas puses, tad no otras.
  4. Plāceņus var ēst gan siltus, gan aukstus. Var cept ar dažādiem pildījumiem - piemēram, ar sautētiem kāpostiem vai citiem dārzeņiem, tikai vienmēr jānotecina liekā eļļa un sula. Kad gavēnis būs beidzies, var cept arī ar malto gaļu vai ar lociņiem un olu. Te ir lielas iespējas jaunradei.

    Lai labi garšo!
    Plāceņus var ēst gan siltus, gan aukstus. Var cept ar dažādi...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize