Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Skābu kāpostu gulašs

2009. gada 19. marts
Foto: Kristjans Gaiķis
Pagatavošana
120 min
1. Lielā, dziļā pannā nedaudz apsautē rupji sagrieztu speķi un sīpolu.Nospiež kāpostiem sulu (sulu neizlej) un liekam pannā, pieberam 1-2 ēd. karotes cukura un ļaujam apcepties līdz iegūstam zeltaini brūnu nokrāsu. Maisam, neļaujam piecepties! pievienojam melnos piparus, sāli, ķimenes, lauru lapas, 2-3 ķiploku daiviņas, pielejam ūdeni līdz tas sedz kāpostus ½ mazā pirkstiņa slānī, apsedzam pannu ar vāku un sautejam apm 35-45 minūtes. Sagriežam desas apm 3 cm garos gabaliņos un pieliekam kāpostiem, iemaisam .
2. Pielejam atlikušo kāpostu sulu, iemaisam sarkanos piparus un turpinam sautēt līdz kāposti ir mīksti, labi izsautējušies.Sautēšanas laikā sekojiet, lai kāposti nepāržūtu un nepieceptu. ja nepieciešams, pielejiet ūdeni. Ja par skābu- pielieciet vēl cukuru. Kad kāposti gatavi,pievienojiet atlikušos ķiplokus(sasmalcinātus), iemaisiet miltūdeni un iemaisiet skābo krējumu. UZMANĪBU, ASSS!
3. LABU ĒSTGRIBU!
Uz augšu