Skābu kāpostu gulašs

3 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 - 2 kg skābētu kāpostu
  • 1 liels sīpols
  • 5 -7 daiviņas ķiploku
  • 200 gr. mednieku desiņas
  • 200 gr. ķiplokdesņas
  • 200 gr. salami (cieti kūpinātas desas)
  • 200 gr dūmdesas
  • 200 gr. kūpināts speķis
  • 250 ml skāba krējuma
  • 2 ēd. karotes milti
  • Sāls, cukurs
  • 8 -10 melnie pipari
  • 2 -3 lauru lapas
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 1 -2 ēdamkarotes saldās paprikas pulvera
  • 1 kafijas karotīte kajenas pipara (čilli arī var)

Pagatavošana

120 min.
  1. Lielā, dziļā pannā nedaudz apsautē rupji sagrieztu speķi un sīpolu.Nospiež kāpostiem sulu (sulu neizlej) un liekam pannā, pieberam 1-2 ēd. karotes cukura un ļaujam apcepties līdz iegūstam zeltaini brūnu nokrāsu. Maisam, neļaujam piecepties! pievienojam melnos piparus, sāli, ķimenes, lauru lapas, 2-3 ķiploku daiviņas, pielejam ūdeni līdz tas sedz kāpostus ½ mazā pirkstiņa slānī, apsedzam pannu ar vāku un sautejam apm 35-45 minūtes. Sagriežam desas apm 3 cm garos gabaliņos un pieliekam kāpostiem, iemaisam .
  2. Pielejam atlikušo kāpostu sulu, iemaisam sarkanos piparus un turpinam sautēt līdz kāposti ir mīksti, labi izsautējušies.Sautēšanas laikā sekojiet, lai kāposti nepāržūtu un nepieceptu. ja nepieciešams, pielejiet ūdeni. Ja par skābu- pielieciet vēl cukuru. Kad kāposti gatavi,pievienojiet atlikušos ķiplokus(sasmalcinātus), iemaisiet miltūdeni un iemaisiet skābo krējumu. UZMANĪBU, ASSS!
  3. LABU ĒSTGRIBU!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni