Veģetārā ābolu kūka

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s apelsīnu sulas
  • 1/2 glāze/s olīveļļas, pievieno ūdeni, lai piepildītu ¾ gl
  • 1 sauja rozīņu (daudzums pēc vēlēšanās)
  • 1/2 krūze sasmalcinātu riekstu
  • 1 ābols sarīvēts
  • 2 āboli sagriezti gabaliņos
  • 1 maza krūzīte konjaka vai liķiera (var arī nelikt)
  • 1 tējk. ar kaudzi kanēļa
  • 1 tējk. krustnagliņu (samaltas)
  • 1 tējk. sodas

Pagatavošana

70 min.
  1. Visas sastāvdaļas maisa ar karoti, neizmantojot mikseri.
  2. Vienā bļodā ielej eļļu + apelsīnu sulu + konjaku + cukuru + kanēli + krustnagliņas + soda un maisa, kamēr cukurs ir izkusis.
  3. Pievieno pamazām miltus, turpinot maisīt.
  4. Pievieno ābolus + rozīnes + riekstus.
  5. Labi visu samaisa un lej kūkas formā, kas ir ieeļļota.
  6. Cep 180-200 C apmēram 50 min.

    Lai labi garšo!
    Cep 180-200 C apmēram 50 min.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Līga 2015. gada 9. maijs 00:08
Paldies, kūka sanāk liela un ļoti garda. Gatavoju 2x un abas reizes ideāli izcepās precīzi 50 minūtēs.
Pele 2013. gada 22. augusts 06:45
Paldies par recepti, pavisam nejauši to atradu I-neta meklējot tieši veģetāro-vegāno ābolkūku, tradicionālajās receptēs pilns ar olām, sviestiem, kefīriem. Paldies, ļoti garda sanāca, es pat atļāvos pielikt vairāk ābolu un rozīņu, cukuru aizvietoju ar medu, bērni stāvā sajūsmā!!!! Vienkārši un garšīgi!
Rūdolfs 2013. gada 3. aprīlis 12:15
Tiešām, tiešām??? Veģetārā ābolu? Jā, jo parasti jau ābolu kūkas ir ar gaļū, Džīīīīzaz...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize