Sākums > Receptes > Uzkodas

Reņģu rullīši ar olīvām

2009. gada 18. marts
Foto: Depositphotos.com
Lielveikalos nopērkami reņģu liemeņi. Ņemot vērā katra individuālās vajadzības nenorādu pielietoto produktu daudzumus, jo receptes pamatideja pieļauj plašus eksperimentus.
Pagatavošana
60 min
1. Reņģu liemeņus attīra no spuras. Saliek traukā un pievieno marinādi, kas pagatavota no 50/50 eļļas/etiķa maisījuma un nedaudz granātsīrupa. Var pievienot citus ingredientus pēc paša vēlēšanās. Pietiek ar 30 minūtēm, jo liemeņi ir pietiekami maigi un ātri absorbē marinādi. Ilgāk nevajadzētu, jo būs grūti veidot galaproduktu.
2. Liemeņus sadala pa muguras līniju un uztin olīvām, kas pildītas ar papriku.
3. Reņģu rullīšus pa 2 uzdur uz zobu bakstāmajiem kociņiem un liek caurdurī virs karstumizturīga trauka. Uzkarsē eļļu un pārlej. Atkārto, kamēr visi liemeņi apstrādāti ar karsto eļļu.
4. Visu saliek vienā traukā un pievieno padzisušu eļļu tā, lai nosedz.
Var lietot, bet vislabāk garšos nākošajā dienā pastāvējis ledusskapī.

Lai labi garšo!
Foto: Egons
Uz augšu