Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Samsa - pannā cepti pīrādziņi ar sulīgu maltās gaļas pildījumu

2005. gada 27. aprīlis
Foto: Shutterstock.com
Samsa - trīsstūrveida pīrādziņi ar gaļas pildījumu, kas iecienīti Vidusāzijas tautu virtuvē.
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavo mīklu. Miltus sajauc kopā ar olu un ½ glāzi ūdens, pievieno sāli pēc garšas un rūpīgi samīca. Izveido nelielu kukulīti un ieliek uz 1 stundu ledusskapī atdzesēties.
2. Gatavo pildījumu. Maltās gaļas ieliek bļodā, pierīvē ķiploku, pievieno olu, muskatriekstu, smaržīgos piparus, sāli pēc garšas un rūpīgi samīca. Lēnām lejot un nepārtraukti mīcot gaļas masu, pievieno 1/3 glāzes ūdens, kamēr gaļas masa vijīga.
3. Veido samsas. Mīklu izveltnē uz miltiem apkaisīta galda vai mīklas plāts 1,5 –2 mm biezumā. Izveltnēto mīklu ar asu nazi sagriež 10 reiz 10 cm lielos kvadrātos. Gaļas pildījuma masu liek uz viena mīklas kvadrāta stūra, otru stūri pārlokot pāri pildījumam (veidojas trījstūrveida lakatiņš), tā lai apakšējā mīklas mala ir nedaudz redzama. Apakšējās mīklas malu pārloka pāri augšējās mīklas malai un aizlipina. Jāseko, lai nekur mīkla nepaliek vaļā, jo gaļas pildījuma suliņai ir jāpaliek samsā, tai cepoties.
4. Cep un pasniedz. Pannā sakarsē palielu daudzumu eļļas, uguni nogriež uz vidēju. Samsas liek pannā (manā brīvi ietilpst 2 samsas, citās pannās ir izdevies brīvi ievietot 4 samsas) un cep katru pusi 3-4 minūtes, kamēr samsas vienmērīgi zeltainas. Gatavās samsas kārto šķīvī, no viena puses pieliekot klāt svaigus dārzeņus un zaļumus, no otras apceptus dārzeņus. Pasniedz karstas, bet ir garšīgas arī atdzisušas.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu