Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sulīgais cūkgaļas šašliks noturēts eļļā

2009. gada 3. marts
Foto: Depositphotos.com
Recepte ir drusku pamainījusies.
Sīpolus samaļ, vai sablenderē, liek klāt tikai sulu. Rezultāt - ātrāk marinējas, izskats labāks, garšīgāks un mazāk vajag sīpolus.
Labu apetīti!

Praktiskā latvieša padoms: ziemā, kad sagribas šašliku es necepu ārā, bet krāsnī, uz oglēm, i māja silta, i šašliki feini (tikai čības un pudeles gan nekuriniet :) )
Pagatavošana
999 min
1. Visu samaisa, notur 24 st. un cep!
2. Viss noslēpums tajā,ka eļļai jābūt tik daudz, lai visai gaļai būtu eļļa tikusi klāt. Nedomāju ka tās var būt par daudz, jo gaļa eļlu neuzsūc. Cepot gaļu, eļļa neļauj palikt tai sausai un ēdot to nejūt nemaz.
3. Cūkgaļas treknums dod šašlikam īpatnējo tikai šašlikam raksturīgo garšu, bet nav jau jāēd treknumu, ja negaršo, atdodiet sunim.
4. Dilles arī var pavairāk, tās piešķir svaigumu. Galvenais nepārsālīt, citādi paliks sausa gaļa.
5. Citronu sula, bet bez kauliņiem, jālej tik daudz ka gaļa maina savu krāsu uzreiz. Bet ja par daudz, nav tik traki, labāk kuņģis strādās.
6. Un vēl viena lieta ko daudzi nezin. Gaļa jācep lielā karstumā, savādāk tā paliek sausa, izkalst, nevis izcepas. Taisījis esmu šašlikus ļoti daudz un atklājis nesmu nevienam, ne savu recepti, ne cepšanas metodi. Sāpējis vēders un kuņģis nav nekad un nevienam. Tā nu tas ir.

Labu ēstgribu!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu