''amerikāņu pīrāgs"

2009. gada 28. februāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Izkausē margarīnu un pievieno tam skābu krejumu.Kārtīgi izmaisa. Pievieno pa glāzei miltu, pēc katras glāzes kartīgi sajaucot. Pec otras glāzes miltu pievienošanas var sakt jaukt mīkli ar rokām. Mīkla gatava, kad vairs nelīp pie rokām, tāēc, ja pēc 3.gl miltu prasas vel un sķiet, ka mīkla ķep, tad pamazītēm pievieno vēl miltus, kamēr vairs neķep pie rokām. Gatavo mīklu sadala 2 vienādā daļās un ieliek ledusskapī uz apm.30 min. pa to laiku nomizo ābolus, iztīra serdi, sagriež nelielos gabaliņos, bet ne pārāk mazos!
2. kad mīkla atdzisusi,izrullē vienu daļu plāts formā(atkarīgs cik liela plāts un vai 4kantaina vai apaļa)apm. 0.5cm biezuma. Uzklaj uz plats un vienmerigi pārkaisa ar āboliem, uzmanoties,lai neparduras mīkla, savādak sula iztecēs un piedegs. Pārkaisa ar cukuru, ja āboli skābeni, tad jakaisa diezgan bagātīgi, tā, lai vismaz mīkkla zem āboliem izskatās pārklājuies ar cukuru. Ja vēlas, kaisa arī kanēli.Uzloca mīklas maliņas, lai parklātos malējie āboli.Izrullē otru mīklas gabalu un parklāj pāri, maliņas paloca apkšā zem pirmās kārtas. Pārklāj ar sakultu olu,lai glītāk izskatās un ar dakšiņu vieglītēm pārvelk pāri, lai izveidojas kāds musturs.
3. Gatavs,kad jauki brūns un no iekšpuses nelīp pie sērkociņa. Sagriež gabaliņos un mielojas :)
Uz augšu