Rīsu pudiņš ar kļavu sīrupu un garšvielām

3 1

Sastāvdaļas

  • ¾ glāzes rīsu*
  • 1.5 glāzes ūdens
  • 2 glāzes pilnpiena
  • 6 ēdamkarotes kļavu sīrupa**
  • ½ glāze cukura
  • ½ tējkarote muskatrieksta
  • ½ tējkarote kanēļa
  • ¼ tējkarote samaltu krustnagliņu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • * Tajā veikalā, kura nosaukums visnotaļ tulkotā nozīmē ir Buljons, vecīt, var nopirkt rīsus, kas konkrēti domāti pudiņam. Katrā gadījumā ir vajadzīgi īsie, ne garie rīsi, un šis nebūs tas gadījums, kad kļūt smalkam ar basmati rīsiem vai ko tamlīdzīgu
  • ** Arī kļavu sīrups (angļu valodā -- maple syrup) ir atrodams minētajā veikalā un droši vien ne tikai tur
  • 0.24 Glāze te atbilst amerikāņu jēdzienam "cup", tie ir 0,24 litri. Te vienkārši jāatceras -- divas reizes vairāk ūdens, nekā rīsu, 1/3 tik daudz cukura, kā ūdens u.tml

Pagatavošana

60 min.
  1. Rīsus un ūdeni ieliec katliņā un uzliec uz vidējas liesmas. Ļauj uzvārīties, tad samazini karstumu un lēni, lēni vāri aptuveni 20 minūtes, līdz viss ūdens rīsos ir uzsūkts. Ik pa brīdim apmaisi.
  2. Piemaisi 1,75 tases piena, cukuru un kļavu sīrupu. Uzvāri, tad lēni, lēni vāri uz zemākas liesmas, līdz pudiņš ir biezs un tumīgs -- 15-20 minūtes. Ik pa brīdim apmaisi.
  3. Pievieno atlikušo pienu, muskatriekstu, kanēli, krustnagliņas un sviestu. Nepārtraukti maisot, uz zemas liesmas vāri vēl piecas minūtes.
  4. Salej pudiņu lielā traukā vai mazākos trauciņos, bet pirms pasniegšanas galdā, ļauj tam kādas piecas minūtes pastāvēt. Pudiņu var arī pasniegt aukstu -- ja tas nav paredzēts tūlītējai ēšanai, pārklāj katru trauku ar plastmasas plēvi un glabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas galdā vari pudiņu atkal uzslidīt mikroviļņu krāsnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti