Sākums > Receptes > Deserti

Rīsu pudiņš ar kļavu sīrupu un garšvielām

2009. gada 23. februāris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
60 min
1. Rīsus un ūdeni ieliec katliņā un uzliec uz vidējas liesmas. Ļauj uzvārīties, tad samazini karstumu un lēni, lēni vāri aptuveni 20 minūtes, līdz viss ūdens rīsos ir uzsūkts. Ik pa brīdim apmaisi.
2. Piemaisi 1,75 tases piena, cukuru un kļavu sīrupu. Uzvāri, tad lēni, lēni vāri uz zemākas liesmas, līdz pudiņš ir biezs un tumīgs -- 15-20 minūtes. Ik pa brīdim apmaisi.
3. Pievieno atlikušo pienu, muskatriekstu, kanēli, krustnagliņas un sviestu. Nepārtraukti maisot, uz zemas liesmas vāri vēl piecas minūtes.
4. Salej pudiņu lielā traukā vai mazākos trauciņos, bet pirms pasniegšanas galdā, ļauj tam kādas piecas minūtes pastāvēt. Pudiņu var arī pasniegt aukstu -- ja tas nav paredzēts tūlītējai ēšanai, pārklāj katru trauku ar plastmasas plēvi un glabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas galdā vari pudiņu atkal uzslidīt mikroviļņu krāsnī.
Uz augšu