Medainais cūkas cepetis

4 1

Sastāvdaļas

  • Apm. 700 g sālītas filejas bez kauliem, kurai apkārt plāna speķa kārtiņa
  • 20 krusnagliņas
  • 2 -3 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. vīna etiķa
  • 1 tējk. malta ingvera

Pagatavošana

30 min.
  1. Gaļas speķa kārtiņā iegriež rūtiņas.
  2. Rūtiņās vietām iesprauž krustnagliņas.
  3. Samaisa medu, vīna etiķi un ingveru.
  4. Gaļu liek cepamtraukā ar rūtiņām uz augšu. Apziež ar medus maisījumu.
  5. Cepeti cep krāsnī 200 C apmēram stundu. Palaikam aplaista.
  6. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu salātiem.
  7. Padoms!
  8. Cepeti pasniedz ar augļu šķēlītēm vai sālātlapu un augļu salātiem. No pāri palikušā cepeša var pagatavot lieliskas sviestmaizes.
  9. Personīgi gaļas vietā esmu izmantojusi arī vistas kājiņas un parastu cūģaļas gaļu!
  10. Viegli pagatavojas un lieliska pārmaiņa virtuvē parasto cepšu vietā!
  11. Iesaku!!! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni