Sākums > Receptes > Zupas

Sīpolu un rupjmaizes biezzupa

2009. gada 18. februāris
Foto: Inga Ruka
Pagatavošana
30 min
1. Ņem 5-litrīgu katlu, tajā uzkarsē eļļu. Eļļā cep ripās sagrieztus sīpolus, kamēr paliek zeltaini. Pievieno saberztus buljona kubiņus, apcep vēlreiz. Pielej 2,5-3 litrus vārīta ūdens, visu pavāra 5-7 minūtes. Sadrupinātu vai sīkos kubiciņos sagrieztu "ķieģelīti" ber katlā un ļauj tam izšķīst, savāroties kopā ar sīpoliem. Pa laikam visu samaisa, vāra kamēr maize izšķīdusi. Pēc vajadzības pievieno vegetu vai sāli. Ļuj zupai nostāvēties 10 minūtes, nepacitīgākie lej šķīvjos uzreiz, pievieno krējumu un ēd gardu muti.
2. Variants: pirms zupas gatavošanas var iemērkt maizīti ūdenī, lai tā sadalās iepriekš, tad pievieno sīpolu ūdenim. Ja vēlas biezāku zupu, ūdeni lej mazāk. Ja vēlas veģetāru ēdienu, nepivieno buljona kubiņus.
3. Veseli ēduši! :)
Uz augšu