Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra stilbiņi ar bumbieriem un rozīnēm

2009. gada 13. februāris
Foto: Egons
Pagatavošana
180 min
1. Piemērota izmēra katlā ar biezām sienām uzkarsē pus glāzi olīveļļas un pievieno ēdamkaroti sviesta. Jēra stilbiņus notīra no liekajiem taukiem un cīpslām. Rūpīgi apvārta miltos un apcep bieži grozot līdz parādās garoziņa. Apceptos atliek malā un apsedz ar foliju, lai nežūst un nedziest.
2. Lielu sīpolu un 3 – 4 šalotes sīpolus sagriež mazos kubiņos un kad visi stilbiņi ir apcepti un izņemti, iebērt katlā atlikušajos taukos. Samazināt liesmu un ļaut sīpoliem „izsvīst” – līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi. Uz beigām pievienot 5 ķiploka zobiņus kas sagriezti lata biezuma šķēlītēs. Ieliet ~ glāzi gaļas buljona. Uzkarsēt apmaisot.
3. Kad šķidrums nedaudz patvaikojis „iestādīt” (stateniski vienu pie otra ar kauliņiem augšā) katlā stilbiņus. Tas jādara rūpīgi, lai nesabojātu garoziņu.
4. Uzbērt sāli, svaigi maltus piparus un pavisam nedaudz čilli pulveri. Uzkaisīt nepilnu tējkaroti kanēļa, nedaudz saberzta kardamona un sauju baltās rozīnes. Starp stilbiem salikt bumbieru ceturtdaļas – vienu bumbieri uz 2 stilbiņiem. Uzliet divas glāzes saldo baltvīnu (pus sauso tokajieti, muskatu). Ja liels katls vīna vajag vairāk – lai gaļa gandrīz nosegta.
5. Uzlikt vāku. Tiklīdz uzvārās samazināt liesmu, lai „knapi” burbuļo.
6. Sutināt apmēram 2 stundas NEATVEROT vāku!!! Nemaz neatverot. Pat neskatīties, nemaz nerunājot par kaut kādu maisīšanu vai citām darbībām...
7. Pēc uguns izslēgšanas atstāt ievilkties 15 minūtes.
8. Pasniegt ar svaigu baltmaizi. Ticiet man – būs kur pamērcēt!!!
Uz augšu