Bučmaizītes - siers un ola

5 1

Sastāvdaļas

  • Ola
  • Siers (tāds, ka ātri kūst)
  • Baltmaize (var arī rupjmaizi)
  • Citronpipari (vai citas garšvielas pēc patikas)

Pagatavošana

10 min.
  1. * Paņemiet olu un pāršķeļiet to kādā bļodiņā vai dziļā šķīvītī. Pievienojiet izvēlētās garšvielas. Manā gadījumā - citronpiparus. Sajauciet masu kārtīgi. (1 - 3 min.)
  2. * Sieru sagrieziet šķēlītēs (ieteicams plānās) kādās formās vien vēlaties, jo siers tāpat izkusīs. Tātad, nav nepieciešama precizitāte. (0 - 1 min.)
  3. * Tagad paņemiet maizītes rikas un mērcējiet no abām pusēm olā. Liekiet uz uzkarsētas pannas un apcepjiet. Neaizmirstiet uzlikt sieru ! (3 - 5 min.)
  4. * Olas un maizes rikas daudzumu spriežiet paši. Tas ir atkarībā no jums un cik lieli vai daudz ēdāji jūs esat.
  5. * Nosaukums "Bučmaizītes" radies pavisam parasti. Mans tētuks vienmēr mazai man nesis šīs maizītes brokastīs pie gultas. Parasti svētdienās. Man ļoti garšoja un tētuks parasti prasīja buču, pateicības vietā. Tā nu šīs maizītes iesaucās par Bučmaizītēm.
  6. * LABU APETĪTI ! :)

Komentāri

Inga 2010. gada 9. decembris 19:29
Siers ir jāliek uz maizītēm, tad kad cepj, es liku uz vienas puses, nu var jau likt uz abām pusēm. Tikai tad būs maize starp sieru. ;D
Sofija Pjedova 2009. gada 13. jūnijs 20:16
Pagatavoju un garšoja labi. Bērniem garšoja, vīram garšoja un man ar.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis