Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu sacepums ar malto gaļu

2009. gada 31. janvāris
Foto: Raivo
Pagatavošana
1 min
1. Nomazgā kartupeļus ar mizu un liek varīt; vāra līdz brīdim, ka gandrīz gatavi.
2. Pa šo laiku sagatavo burkānus, nomizo, sarīvē.
3. Papriku nomazgā, iztīra no sēklām, smalki sagriež.
4. Sīpolus sagriež, sasmalcina, liek cepināties uz uzkarsētas pannas, cep zeltainus.
5. Uzkarsētā pannā liek malto gaļu, mazliet pacep uz lielas uguns, kādas 10min., tad sāk vienot klāt garšvielas, un mazliet pēc tām 10min. pasautē.
6. Karsē cepeni 250 grādos.
7. Tālāk vieno klāt maltai gaļai burkānus, sīpolus, papriku ,un visu kopā sajauc; sautē vēl kādas 20 min.
8. Pa šo laiku sarīvē sieru, sagriež tomātus plānās šķelītēs, sagriež gurķus uz pusītēm.
9. Tālāk nomizotus kartupeļus sagriež un liek sastāvdaļas pa kārtai jau iepriekš ar sviesta eļļu ieziestā veidnē. Pirmos liek kartupeļus, pēc tam apcepto malto gaļu ar dārzeņiem, izlīdzina, lai vienmērīgi, tad virsū liek tomātus, gurķīšus, un tad sarīvēto sieru.
10. Tad liek atkal visu to pašu atkārtoti otru kārtu; un visbeidzot pārlej visam pāri saldo krējumu.
11. Lliek cepenē 170 grādos un cep līdz sāk brunēties, apmēram 30 min.
12. Lai veicas un izdodas!:)
13. Manai ģimenei ļoti garšo!:)))
14. LABU APETĪTI!!!:))
Uz augšu