Sākums > Receptes > Deserti

Pesiku torte ar zemenēm

2009. gada 31. janvāris
Foto: Dina Ievīte
Pagatavošana
1 min
1. izsijāiet miltus,pielieciet klāt saplusinātu sviestu,olu,sāli un cukuru. samīcīt mīklu. pārsedziet un uz 30 min novietojiet vēsumā.
2. persikus noblanšējiet,strauji atdzesējiet,novelciet miziņu,pārgrieziet uz pusēm un izņemiet kauliņus. augļu mīkstumu sagrieziet plānās šķēlītes. cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 200 C.
3. mīklu izveltnējiet,izklājiet ar to tortes veidni,izveidojiet 3 cm augstu veidni. uz mīklas vienmērīgi izberiet zirņus vai pupiņas. cepiet cepeškrāsnī 180 C tempratūrā 15 min. izņemiet no krāsns,izberiet pākšaugus un turpiniet cept 15 min,līdz tā ir gatava. atdzesējiet.
4. Mascarpone sieru,saldo krējumu, Amaretto liķieri un pūdercukuru maisiet.līdz veidojas krēmveida masa. piemaisiet mandeles. masu izlieciet uz pamatnes,izlīdziniet,virsū lieciet persiku šķēlītes,centrā-zemenes. ievārījumu ar 1 ēd. k ūdens uzvāriet,atdzesējiet. glazējiet ar to augļus
Uz augšu