Pesiku torte ar zemenēm

4 1

Sastāvdaļas

  • VEIDNEI AR DIAMETRU 26 CM
  • MĪKLAI
  • 250 g miltu
  • 125 g auksta sviesta
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 80 g cukura
  • 1 ola
  • PILDIJUMAM
  • 800 g persiku
  • 150 g zemeņu
  • 500 g Mascarpone siera
  • 5 ēd k. saldā krējuma
  • 2 ēd k. Amaretto liķiera
  • 3 ēd k. pūdercukura
  • 50 g maltu mandeļu
  • 150 g aprikožu ievārijuma
  • VĒL NEPIECIEŠAMS
  • 250 g pākšaugu tortes pamatnei taukvielas veidnes iežiešanai

Pagatavošana

1 min.
  1. izsijāiet miltus,pielieciet klāt saplusinātu sviestu,olu,sāli un cukuru. samīcīt mīklu. pārsedziet un uz 30 min novietojiet vēsumā.
  2. persikus noblanšējiet,strauji atdzesējiet,novelciet miziņu,pārgrieziet uz pusēm un izņemiet kauliņus. augļu mīkstumu sagrieziet plānās šķēlītes. cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 200 C.
  3. mīklu izveltnējiet,izklājiet ar to tortes veidni,izveidojiet 3 cm augstu veidni. uz mīklas vienmērīgi izberiet zirņus vai pupiņas. cepiet cepeškrāsnī 180 C tempratūrā 15 min. izņemiet no krāsns,izberiet pākšaugus un turpiniet cept 15 min,līdz tā ir gatava. atdzesējiet.
  4. Mascarpone sieru,saldo krējumu, Amaretto liķieri un pūdercukuru maisiet.līdz veidojas krēmveida masa. piemaisiet mandeles. masu izlieciet uz pamatnes,izlīdziniet,virsū lieciet persiku šķēlītes,centrā-zemenes. ievārījumu ar 1 ēd. k ūdens uzvāriet,atdzesējiet. glazējiet ar to augļus

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti