Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes trifeļu kūka

2009. gada 28. janvāris
Foto: Kaspars Līdaka
Pagatavošana
1 min
1. Ietauko 3 apaļās veidnes (23 cm diametrā). Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Biezsienu katliņā ieliek 250g. sviesta, 375g. šokolādes un ielej ūdeni. Karsē uz lēnas uguns apmaisot, kamēr viss izkusis. Tad nedaudz atdzesē. Iemaisa pie sakultajām olām.
2. Pievieno miltus un pūdercukuru un kuļ, līdz maisījums kļūst viendabīgs. Iepilda veidnēs un cep 25-30 min vai tik ilgi, līdz iesmiņš, iedurts vidū, paliek sauss. Atdzesē uz restītēm 10 min, tad izgāž no veidnes un ļauj, lai atdziest.
3. Trifeļu masai izkausē 125g. šokolādes ((Salauž šokolādi gabaliņos un ieliek karstumizturīgā traukā. Trauku liek virs katliņa ar vārošu ūdeni un patur 5 min.Laiku pa laikam šokolādi apmaisa, līdz tā kļūst viendabīga un spīdīga.)) Nedaudz atdzesē, tad pievieno paredzēto cukuru, atlikušo sviestu un 4 ēdamk. saldā krējuma un sakuļ. Glazūrai izkausē atlikušo šokolādi un krējumu.
4. Pusi trifeļu masas pilda ar greznojamo turzu uzspiež visapkārt tortes pamatnei.
5. Rotāšana.
6. Sarīvē 60g. šokolādes un apkaisa gar malu visapkārt tortes virsai. Grezno ar rozi.
Uz augšu