Tunča salāti franču gaumē

4 1
Tunča salāti franču gaumē
Foto: Depositphotos.com
Neaizmirstam dažādībai savā ēdienkartē iekļaut zivi! Un kāpēc lai tie nebūtu tunča salāti? Labi gan brokastīs, gan pusdienās. Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi, ja tomēr šie salāti nonākuši uz vakariņu galda, tad droši var papildināt ar glāzi sausā baltvīna.

Sastāvdaļas

  • 1 bundža tunča savā sulā
  • 1/2 sarkanā sīpola
  • 1-2 vārītas olas
  • 1 ēd. k. kaperu
  • 1 liels tomāts vai 2 mazi
  • Mērcei:
  • 1 ēd. k. vīnogu etiķa
  • 1-2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. Angļu sinepju
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Tomātus sagriež šķēlītēs, kārto uz šķīvja.
  2. Tunci liek bļodā, klāt pievieno sasmalcinātu sarkano sīpolu, cieti vārītu olu, pievieno kaperus.
  3. Pagatavo salātu mērci no olīveļļas, vīnogu etiķa, ķiploka, sinepēm, pipariem, sāls. Pievieno tunča masai, samaisa.
  4. Pagatavoto masu liek uz tomātu šķēlēm. Rotā ar kādu svaigu zaļumu. Papildus košumam var pārkaisīt ar daļu no sasmalcinātajiem sīpoliem un nelielu daudzumu kaperu.

    Lai labi garšo!
    Pagatavoto masu liek uz tomātu šķēlēm. Rotā ar kādu svaigu z...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti