Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu saldējums

2009. gada 25. janvāris
Foto: Austra Mektereite
Pagatavošana
40 min
1. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru līdz tas izkusis un masa ir 2x gaišāka un aptuveni 3x palielinājusies apjomā.
2. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru stingrā masā.
3. Sablenderē zemenes.
4. Visu sajauc kopā, viendabīgā masā, iepilda plastmasas traukā /pārtikas kastītē/ un liek saldētavā. Saldēšanas ilgums ir atkarīgs no leduuskapja spējām, bet jebkurā gadījumā- biezē lēnām, ik pa laikam jāapmaisa, lai saldējas viendabīgi.
5. Atplēš lielo paku ar pacietību un gaida aptuveni līdz nākamās dienas rītam.
Uz augšu