Sākums > Receptes > Deserti

Apelsīna-zefīra deserts

2009. gada 25. janvāris
Foto: Austra Mektereite
Pagatavošana
60 min
1. Apelsīnu pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu.
2. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, pieliek krējuma stindzinātāju tā, kā rakstīts uz iepakojuma.
3. Izņemto apelsīnu (bez daivu apvalkiem) un zefīru sagriež nelielos gabalos, sajauc ar putukrējumu. Pilda apelsīna mizu pusēs un liek ledusskapī uz dažām stundām.
4. Nupat gatavots pildījums un šis pats pildījums pēc dažām stundām ir pilnīgi atšķirīgas garšas – kad tas pastāv, zefīrs it kā „izkūst” putukrējumā, arī apelsīna garša kļūst izteiktāka. Bez stindzinātāja pastāvot deserts var atsuloties un sakristies.
5. Pasniedzot pārkaisa nedaudz rīvētas šokolādes.
Uz augšu