Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasta ar baklazaniem

2009. gada 24. janvāris
Foto: Nadina Biondo
Pagatavošana
1 min
1. Baklazaniem nonem mizu un sagriez 1 cm gredzenos, kurus pec tam sadala vel uz pusi, atkariba no baklazana izmera, ja ir dikti apals, tad var 4 dalas, tacu, ja ir tievs, tad pietiek ja ir ripas. Panna uzkarse palielu daudzumu olivellas un viena karta liek cepties baklazanus. Apcep, apsalot no abam pusem zeltaini brunus. Liek skivi uz papira virtuves dviela, lai ta nosusinatu no ellas. Visu sacep un sakarto pa kartam uz siem papira dvieliem. Noliek malina. Cita panna ielej aptuveni 2 ed.karotes olivellu, taja ieliek notiritu, veselu kiploka daivinu, nedaudz apzeltina, bet neapbrunina, pievieno smalki sagrieztu sipolu, maisa un apcep kadas 3-5 min., tad pievieno smalki sagrieztus tomatus (lielos bez mizas, kirsu tomatinus var ar visu mizu), samazina liesmu, ne uz pasu mazako, bet samera mazu, nepatraukti maisot izskidina tomatus putra, paspaidot tos ar koka karoti, pievieno sali un peperoncino pec patikas (jabut nedaudz asam), ja tomati ir sausi un putra nav skidra, pievieno salsu, maisa. Pec 5min. iecila saceptos baklazanus, pratigi cilajot apmaisa ta, lai baklazana skelites neizjuk pavisam. Pievieno parmezan sieru, kadas 3-4 edamkarotes, samaisa, liek vaku un nonem no uguns. Katlina uzkarseta salsudeni izvara makaronus noraditaja laika, kad tie gatavi, neskalotus iecila pie sagatavotas baklazanu salsas. Pasniedz ar Parmezan sieru, vai bez :)
2. Labu apetiti!
Uz augšu