Baibas picas mīkla

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 -4 gr raugs
  • 25 gr olīveļļas
  • 150 gr ūdens (istabas temperatūrā)
  • Šķipsniņa sāls un cukurs
  • 250 gr izsijāti milti

Pagatavošana

1 min.
  1. ūdeni, raugu, cukuru, sāli un olīveļļu liek bļodā. Ar dakšiņu maisa kamēr raugs izšķīdis. Iesijā miltus un samīca viendabīgā masā. Atstāj raudzēties un ik pa laikam viegli pamīca. Jāraudzē 1,5 stundas.
  2. Kad mīkla uzrūgusi, izveido bumbiņas apmēra 5 cm diametrā. Katru nedaudz izveltnē un noliek uz 10 min malā, lai mīkla var atpūsties, tad izveltnē apmēra 3-4 mm biezu mīklu liek uz plāts un liek virsū, kas nu kuram kārojas.
  3. Labākais siers picai ir 45% gaudas siers.
  4. Ja mīklu grib sagatavot jau vakarā un cept tikai nākamajā dienā, tad to var darīt, tikai jāliek uz pusi mazāk rauga.

Komentāri

kretins 2011. gada 18. augusts 11:02
man nepatika si picas pamatne suds
cuka 2011. gada 18. augusts 10:59
plecka
Linda 2010. gada 12. decembris 17:59
Man jau liekas, ka šai mīklas receptei kaut kas īsti nav.. miltu dudzums nu noteikti nav 250g....bet gan stipri vairāk, citādi tur sanāk šķidra pļecka, kas nekad netaps par mīklu.. un raugs arī bišku par maz.. 3-4g... nu visi 10-15g manuprāt ir vajadzīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti