Sākums > Receptes > Deserti

Baibas picas mīkla

2009. gada 24. janvāris
Foto: Baiba Zakevica
Pagatavošana
1 min
1. ūdeni, raugu, cukuru, sāli un olīveļļu liek bļodā. Ar dakšiņu maisa kamēr raugs izšķīdis. Iesijā miltus un samīca viendabīgā masā. Atstāj raudzēties un ik pa laikam viegli pamīca. Jāraudzē 1,5 stundas.
2. Kad mīkla uzrūgusi, izveido bumbiņas apmēra 5 cm diametrā. Katru nedaudz izveltnē un noliek uz 10 min malā, lai mīkla var atpūsties, tad izveltnē apmēra 3-4 mm biezu mīklu liek uz plāts un liek virsū, kas nu kuram kārojas.
3. Labākais siers picai ir 45% gaudas siers.
4. Ja mīklu grib sagatavot jau vakarā un cept tikai nākamajā dienā, tad to var darīt, tikai jāliek uz pusi mazāk rauga.
Uz augšu