Pupiņu-lēcu veģetārais čili

3 1

Sastāvdaļas

  • Sauja izmērcētu sarkano pupiņu
  • Sauja izmērcētu raibo pupiņu
  • Sauja oranžo Turcijas lēcu (ja nav, var aizvietot ar citām lēcām)
  • 1 liels sīpols
  • 1 -2 tomāti
  • Galviņa ķiploka
  • Tomātu pasta
  • Olīveļļa
  • Čili garšviela vai asie čili pipari
  • Garšvielas, jūras sāls, melnie pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Pupiņas vāra, līdz vidēji mīkstas (svarīgi nepārvārīt!)
  2. Lēcas vāra, līdz mīkstas.
  3. Pupiņas un lēcas liek kopā katlā, pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas un smalki sakapātu sīpuli, visu karsē uz mazas uguns.
  4. Tikmēr garavo mērci: glāze karsta ūdens, 2 ēdamkarotes tomātu pastas, iekšā ber svaigi maltus melnos piparus, jūras sāli, iespiež 4 daiviņas ķiploku. Visu kārtīgi samaisa, pagaršo. Jāgaršo asi un labi - ja kaut kā trūkst, pievieno pēc garšas. Var pievienot sarīvētu svaigu tomātu.
  5. Mērci lej iekšā pupiņu un lēcu masā, kārtīgi visu samaisa, pievieno sauso čili garšvielu vismaz 1 pilnu tējkaroti vai smalki sagrieztus čili piparus (pēc iespējas smalkāk sakapātu!). Asums atkarīgs no saimnieces vēlmēm...
  6. Pēc tam pievieno smalki sakapātas vēl 3-4 daiviņas ķiploka (arī pēc garšas - var mazāk vai vairāk) un smalki sakapātu svaigu tomātu.
  7. Viss kopā jākarsē uz lēnas uguns vismaz 25 minūtes! Šis ēdiens ik pa laikam jāpagaršo, vai kaut kā netrūkst - ja par biezu, var pievienot ūdeni, ja par šķidru, ilgāk jānovāra. Var variēt ar sāls daudzumu, čili un ķiplokiem. Ja sanācis par asu, pievienot vairāk svaigu tomātu.
  8. Ļoti labi garšo kā piedeva rīsiem, griķiem vai kartupeļu biezenim.
  9. Ja neskaitāt kalorijas, pasniedzot var pārskaisīt ar rīvētu sieru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni