Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pupiņu-lēcu veģetārais čili

2009. gada 22. janvāris
Foto: Kristine Garina
Pagatavošana
45 min
1. Pupiņas vāra, līdz vidēji mīkstas (svarīgi nepārvārīt!)
2. Lēcas vāra, līdz mīkstas.
3. Pupiņas un lēcas liek kopā katlā, pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas un smalki sakapātu sīpuli, visu karsē uz mazas uguns.
4. Tikmēr garavo mērci: glāze karsta ūdens, 2 ēdamkarotes tomātu pastas, iekšā ber svaigi maltus melnos piparus, jūras sāli, iespiež 4 daiviņas ķiploku. Visu kārtīgi samaisa, pagaršo. Jāgaršo asi un labi - ja kaut kā trūkst, pievieno pēc garšas. Var pievienot sarīvētu svaigu tomātu.
5. Mērci lej iekšā pupiņu un lēcu masā, kārtīgi visu samaisa, pievieno sauso čili garšvielu vismaz 1 pilnu tējkaroti vai smalki sagrieztus čili piparus (pēc iespējas smalkāk sakapātu!). Asums atkarīgs no saimnieces vēlmēm...
6. Pēc tam pievieno smalki sakapātas vēl 3-4 daiviņas ķiploka (arī pēc garšas - var mazāk vai vairāk) un smalki sakapātu svaigu tomātu.
7. Viss kopā jākarsē uz lēnas uguns vismaz 25 minūtes! Šis ēdiens ik pa laikam jāpagaršo, vai kaut kā netrūkst - ja par biezu, var pievienot ūdeni, ja par šķidru, ilgāk jānovāra. Var variēt ar sāls daudzumu, čili un ķiplokiem. Ja sanācis par asu, pievienot vairāk svaigu tomātu.
8. Ļoti labi garšo kā piedeva rīsiem, griķiem vai kartupeļu biezenim.
9. Ja neskaitāt kalorijas, pasniedzot var pārskaisīt ar rīvētu sieru.
Uz augšu