Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēti zaļie zirņi

2009. gada 22. janvāris
Foto: Jugita Tropa
Pagatavošana
45 min
1. Sīpolus sagrieztus 4 daļās (vai vēl sīkāk - pēc pašu gaumes) liek nelielā ūdens daudzumā (tā lai nosedz sīpolus) sautēties. Pievieno pusi no sviesta. Tad minūtes 10 sautē. Pēctam pievieno zirnīšus un pielej ūdeni - tā lai viss būtu ūdenī. Un sautē - kad zirnīši ir kļuvuši gandrīz mīksti, pievieno atlikušo daļu sviesta, sāli un nedaudz cukuru. Sautē līdz zirnīši gatavi. Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Nedaudz patur, lai viss nostāvas un gatavs.
2. Zirnīšu vārīšanas ilgums atkarīgs no zirņiem - svaigi vārās atrāk, nekā kaltēti vai saldēti. Ja zirņi bijuši kaltēti vai saldēti, iespējams uzvārīt viņus pusmīkstus pirms tam - bez garšvielām, bez kā un tad pievienot sīpoliem.
Uz augšu