Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti dārzeņi zem diētiskās jogurta-siera mērces

2009. gada 21. janvāris
Foto: Kristine Garina
Pagatavošana
35 min
1. Dziļā cepešpannā lej olīveļļu, liek palielās daiviņās sagrieztus kartupeļus (lielu kartupeli griež gareniski 5 vai 6 daļās) un palielās ripās sagrieztu burkānu. Aprasina kartupeļus un burkānus ar olīveļļu. (Ja garšo, var uzbērt kartupeļiem domātu garšvielu - tas pastiprina garšu). Liek cepeškrāsnī uz aptuveni 15 minūtēm, apbrūnina.
2. Tikmēr sagriež puķkāpostus un puravu.
3. Sīpolu griež lielos gabalos (nelielu sīpolu 4-5 daļās, ne smalkāk).
4. Tomātu sagriež smalki.
5. Puķkāpostu, puravu, tomātu un sīpolu liek dziļā šķīvī, aplej ar olīveļļu, uzber dārzeņu garšvielu maisījumu, samaisa un patur zem vāka, kamēr cepas kartupeļi un burkāni.
6. Kad kartupeļi apbrūninājušies, atlikušo dārzeņu maisījumu pievieno cepešpannā, visu samaisa un turpina cept cepeškrāsnī, kamēr visi dārzeņi mīksti (aptuveni vēl 10 - 15 minūtes).
7. Gatavo mērci - pus glāzi balta jogurta bez garšām un piedevām, tajā iespiež 1 daiviņu ķiploka, pievieno nedaudz liesa rīvēta siera. Pievieno sāli, garšvielas pēc garšas, dažus pilienus olīveļļas. Visu samaisa.
8. Kad dārzeņi jau gatavi, visu pārlej ar mērci un cep vēl 5 minūtes. Ja cepeškrāsnij ir tāda iespēja, karsē no augšas lielā temperatūrā, lai no mērces izveidojas kraukšķīga kārtiņa.
9. Labu apetīti !
10. Dārzeņus var variēt pēc garšas - ja ir kādi dārzeņi, kas iet pie sirds, var improvizēt.
11. Ēdiens ir veselīgs, ja lieto diētisko sieru un jogurtu, nevis krējumu ... :)
Uz augšu