Cepta zivs fileja 2

2009. gada 21. janvāris
Foto: Dzintra B
Pagatavošana
1 min
1. Atlaidina zivs fileju.Kārtīgi noskalo,pamērcē.
2. Sagriež nelielos gabaliņos.
3. Liek traukā kurā gatavos marinādi.
4. Uzspiež citrona vai ~3-4 laimu sulu.
5. Pievieno galda etiķi,sāli,piparus,chilli piparu(nedaudz jo ass),saspiestu ķiploku(jo ķiploks vairāk jo garsīgāk).
6. Marinādi es gatavoju pēc garšas tāpēc daudzumus nezināšu.Ja vēlas maigāku - pievieno nedaudz ūdens.
7. Un atstāj uz kādu laiku marinēties.Es parasti atstāju ~ 2-3 stundas.Tad marināde ir forši savilkusies.
8. Pannā ielej eļļu tā lai zivi ieliekot viņa vārītos (vairāk nekā vienkārši cepot zivi).
9. Kad eļļa uzkarsusi - zivs gabaliņus panē miltos un liek cepties.Apgrozot lai veidotos skaista,brūngana garoziņa.
10. Gatavos gabaliņus izņem no pannas un liek traukā uz kura ir ieklāta salvete kas uzsūs lieko eļļu.
11. Zivs ir sulīga,garda.Labu apetīti.
Uz augšu