Filadelfijas siera kūka ar upenēm

4 1
Filadelfijas siera kūka ar upenēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas Filadelfijas siera bez piedevām
  • 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 citrons
  • 1 paciņa cepumu "Selga"(Klasika)
  • 300 g upeņu
  • 30 g želatīna
  • 30 ml ūdens
  • 300 ml upeņu sulas

Pagatavošana

150 min.
  1. Kūkas formas pamatni izklāj ar sadrupinātiem cepumiem.
  2. Nedaudz upeņu ieliek saldētavā priekš kūkas dekorēšanas.
  3. Siera masu veido šādi: Filadelfijas sieru samaisa ar iebiezināto pienu un sakultu saldo krējumu, klāt pierīvē citrona miziņu un izspiež citrona sulu. Pievieno sablendētas upenes.
  4. Želatīna pulveri (15 g) sajauc ar vārītu, karstu ūdeni un maisa 2 minūtes, tad neatdzesētu pievieno siera masai.
  5. Gatavo siera masu pārlej cepumiem.
  6. Upeņu sulu nedaudz uzsilda, iemaisa želatīnu (atlikušos 15 g), maisa līdz izkusis. Atdzesē un pārlej siera masai.
  7. Liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām, var arī uz visu nakti.
    Pasniedzot, dekoreā ar sasalušajām upenēm.

    Lai labi garšo!
    Liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām, var arī uz visu nakti....
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

elina 2015. gada 25. septembris 09:22
saldo krejumu mazliet tikai sakul? lidz kadai konsestencei?
Marika 2012. gada 2. februāris 23:25
Bernam 15 februari, dzimsanas diena vajadzes pameginat.Paldies par recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize