Greizā soļanka

4 1

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg. kāpostu(viena galviņa)
  • 900 g burkānu
  • 200 g pastinaks (ja nav var iztikt, bet ļoti vērtīgs dārzenis, ko lietoju jau sen, bez izteiktas selerijas un pētersīļa garšas )
  • 10 palielas sarkanās bietītes (vārītas)
  • 800 g. sīpolu
  • 4 ēd. kar. sāls (pēc tam var pievienot cik , kurš vēlas)
  • 1.5 glāzes cukura
  • 4 ēd. kar. esences
  • 1 l. auksta ūdens
  • 3 smalki saberztas laurlapas
  • 1 tējkarote smalkie melnie pipari
  • 1 tējkarote smalkie sarkanie pipari ( var arī pielikt , tad kad vāra zupu , vai ēd salātus)
  • Buntīte pētersīļu, vai citu zaļumu, ja ir, (man ir sasaluši plēves būdā, ļoti labi noder)
  • Tas ir visam pamats, bet vēl var pielikt klāt to kas ledusskapī stāv un pašlaik nēedas. Piemērm- attaisīti tomātu salāti, vai kabači, vai gurķi u.c.c. lieciet tos klāt!)

Pagatavošana

1 min.
  1. Visu sasmalcina kā kuram garšo, pamatīgi lielā bļodā, atstāj uz 3-4h lai atsulojas un tad liek 700 vai citās burkās , lai iznāk zupas katlam, bet var arī ēst kā salātus. Aizvāko ar metāla skrūvējamiem vai aizvākojamiem vāciņiem. Liek ledusskapī vai paghrabā. Ļoti liels pieprasījums no jauniešiem, kas dzīvo Rīgā. Nav jāpērk gatavās zupas. Ari var ēst kā salātus. Ja kādam kaut kas par daudz, var šo recepti pielāgot pēc savas garšas. Labu apetīti! Mūsējim ļoti garšo!

Komentāri

Ingrīda 2010. gada 4. septembris 14:19
Jā, šie salāti stāv ļoti labi bez pasterizēšanas. Viena veca- 2gadīga burka aizķērusies ir vēl tagad, bet palikuši tumši, jāgāž ārā!
lilija 2010. gada 28. jūlijs 14:47
Vai bez pasterizācijas?
Skaidrīte Jākobsone 2009. gada 6. septembris 23:47
Šī recepte ir vienkārši superīgi garšīga!Garšo gan svaigā veidā,gan neizsakāmi garšīga zupa!!!!Iesaku pilnīgi visiem!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi