Sākums > Receptes > Brokastis

Sāļā ābolmaize

2009. gada 2. janvāris
Foto: Lolita Zubrīte
Pagatavošana
40 min
1. Recepte ir domāta 4 - 6 personām.
2. Gaļu sagriež mazos kubiciņos. Liek cepešpannā un apbrūnina cepeškrāsnī 225 grādu temperatūrā [C].
3. Olas sakuļ ar pusi no piena daudzuma. Pievieno miltus un sāli. Samaisa mīklu. Pievieno atlikušo pienu.
4. Mīklu lej cepešpannā pāri gaļas gabaliņiem.
5. Nomizo ābolus, izņem serdes. Mīkstumu sagriež šķēlītēs. Ābolus kārto uz mīklas.
6. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 225 grādu temperatūrā [C] apmēram pusstundu, līdz plātsmaize sabiezējusi un ieguvusi skaistu krāsu.
7. Plātsmaizi nedaudz atdzesē. Sadala gabaliņos. Pasniedz ar kādu skābenu ievārījumu [tas ir jūsu pašu ziņā, kāds ievārījums, bet ieteicams brūkleņu].
8. Plātsmaizi nedrīkst sasaldēt, bet to var uzglabāt ledusskapī un pēctam uzsildīt mikroviļņu krāsnī.
Uz augšu