Sākums > Receptes > Zupas

Miežu putraimu - puravu zupa garšīgā

2009. gada 2. janvāris
Foto: Kristine Garina
Pagatavošana
20 min
1. "Garšīgā" tāpēc, ka pastāv nepareizs priekšstats, ka miežu putraimu zupa nevar būt garšīga. Šī ir garšīga un veselīga!!!
2. Burkānu sarīvē skaidiņās. Pusi purava kāta sagriež ripiņās. Liek katlā.
3. Aplej ar 1 litru vārdoša ūdens, pievieno buljona kubiņu. Pievieno veselu nomizotu sīpolu.
4. Pievieno lēcas. (ja ir ātri vārāmās lēcas, attiecīgi pievieno vēlāk)
5. To visu vāra uz lēnas uguns 20 minūtes.
6. Var pievienot melnos piparus, kādu sauso dārzeņu maisījumu - garšvielas, kas pašam tīk.
7. Kad zupa gatava, sīpolu ņem ārā. To neēd. ;)
8. Pasniedz ar zaļajiem lociņiem. (var arī bez lociņiem, bet ar tomēr ir garšīgāk!)
Uz augšu