Miežu putraimu - puravu zupa garšīgā

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 liels burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 puravs (vajadzēs ½ kāta)
  • 30 grami miežu putraimu
  • 1 ēdamkarote sarkano turcijas lēcu
  • Dārzeņu buljona kubiciņš
  • Zaļie lociņi

Pagatavošana

20 min.
  1. "Garšīgā" tāpēc, ka pastāv nepareizs priekšstats, ka miežu putraimu zupa nevar būt garšīga. Šī ir garšīga un veselīga!!!
  2. Burkānu sarīvē skaidiņās. Pusi purava kāta sagriež ripiņās. Liek katlā.
  3. Aplej ar 1 litru vārdoša ūdens, pievieno buljona kubiņu. Pievieno veselu nomizotu sīpolu.
  4. Pievieno lēcas. (ja ir ātri vārāmās lēcas, attiecīgi pievieno vēlāk)
  5. To visu vāra uz lēnas uguns 20 minūtes.
  6. Var pievienot melnos piparus, kādu sauso dārzeņu maisījumu - garšvielas, kas pašam tīk.
  7. Kad zupa gatava, sīpolu ņem ārā. To neēd. ;)
  8. Pasniedz ar zaļajiem lociņiem. (var arī bez lociņiem, bet ar tomēr ir garšīgāk!)

Komentāri

Agnese 2010. gada 15. oktobris 10:40
Izklausās tiešām garšīgi :)
Vēl beigās varētu baltmaizes grauzdiņus pievienot un krējumu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas