Banānu-šokolādes mafini

3 1

Sastāvdaļas

  • /12 porcijām
  • Mīklai
  • 200 g miltu
  • 2 TK cepjamā pulvera
  • ½ Tk sodas
  • ¼ TK kanēļa
  • 3 ĒK kakao
  • 1 ola
  • 175 g cukura
  • 100 g eļļas vai 100 g sviesta
  • 125 g paniņas
  • 3 vidēji, gatavi banāni
  • Cepjamai formai
  • Eļļa vai 12 papīra formiņas
  • Dekoram
  • 200 g piena šokolādes
  • 90 gab krāsainas maziņas konfektes

Pagatavošana

1 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepjamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.
  2. Lielā traukā iesijā miltus sajauc ar cepjamo pulveri, sodu, kanēli un kakao.
  3. Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa.
  4. Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu, masu pievieno olu masai un ar mikseri sakuļ. Pa virsu izklāj miltu masu un samaisa.
  5. Mīklu sadala pa cepjamām formām. Cepjamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes līdz mafini paliek zeltaini.
  6. Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē.
  7. Glazūra:šokolādi salauzt gabaliņos un izkausēt karstā ūdens peldē. Mafinus augšiņas iemērc šokolādē, nosusina nedaudz un dekorē ar krāsainajām konfektēm.

Komentāri

diana 2011. gada 18. maijs 18:34
lot i gasigs un labs :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti