Jēra gaļas šašliks brendijā

5 1
Jēra gaļas šašliks brendijā
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 1 kg jaunlopa gaļas (jēra gaļas)
  • 100 ml labas kvalitātes brendija (konjaka)
  • Sāls, malti pipari, smaržīgie pipari
  • Garšvielu maisījums šašlikam
  • Sīpoli
  • Lauru lapas

Pagatavošana

999 min.
  1. Jaunlopa vai jēra gaļu griež gabalos, lielums pēc paredzamās cepšanas metodes (iesmi vai restes). Trauku iemarinēšanai izvēlās tādu, lai būtu iespējams slogot gaļu.
  2. Liek kārtās gaļas gabaliņus, ierīvētus ar garšvielām (sk. augstāk), tad sīpolu kārtu ar pāris lauru lapām.
  3. Iegūto kārtojumu pārlej ar kvalitatīvo alkoholu, pēc aprēķina 1 kg gaļas – 100 g dzēriena, var arī mazāk (~50g). Brendijs tiek lietots etiķa vietā, pēc marinēšanas, kas ilgst 2-3 dienas, nēsi taupīgs, nedzer marinādi. Prieks nav lēts, toties gaļa ir sulīga un ar perfektu garšu!

    Lai labi garšo!
    Iegūto kārtojumu pārlej ar kvalitatīvo alkoholu, pēc aprēķin...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni