Kēks "papagaiļa aste"

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g cukurs
  • 250 g sviests
  • 4 olas
  • 2 ĒK skābs krējums vai baltais jogurts (jogurts bez piedevām)
  • 14 g cepamais pulveris
  • 250 g miltu
  • Šķipsna sāls
  • 1 paciņa vaniļas pudiņš
  • 1 ½ paciņa augļu želejas (sarkana vai zaļa)
  • 1 ĒK kakao pulvera

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestu sakuļ ar cukuru. Pa vienai iekuļ olas (katru olu iekuļ ļoti rūpīgi). Iekuļ krējumu vai jogurtu.
  2. Citā traukā ar putojamo slotiņu samaisa miltus, šķipsnu sāls un cepamo pulveri. Miltu masu iemaisa sviesta masā un sajauc ar mikseri.Masu sadala 3 daļās.
  3. Vienā daļā ar putojamo slotiņu iekuļ vaniļas pudiņu. Otrā daļā iekuļ kakao un trešajā daļā iekuļ želeju.
  4. Kēksa cepamo veidni ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem. Mīklu liek kārtām:
  5. pirmo liek masu, kurai pievienots pudiņš;
  6. masu, kurai pievienots kakao;
  7. pa virsu liek masu, kurai pievienota želeja.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 175-180*C. Liek cepties kēksu un cep 175-180*C ~ 60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, ja pie koka skaliņa nekas nepielīp, tad kēkss gatavs.
  9. Kēksu pilnībā atdzesē un tikai tad griež gabaliņus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti