Biezpiena maize

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu mitu
  • ½ tējkarotes kardamons
  • 1 glāze piena
  • 100 g cukurs
  • 100 g sviests
  • 50 g raugs
  • Biezpiena masai
  • 400 g biezpiena
  • 100 g sviests
  • 150 g cukurs
  • 2 olas
  • ½ vaniļa pāksts

Pagatavošana

10 min.
  1. Izsijātiem miltiem pievieno sasmalcinātu kardamonu un līdz 30 C sasildītu pienu, kurā iepriekš izkausē sviestu, cukuru un raugu. Samīca pamīkstu mīklu, kuru ieraudzē. Uz plātnes izraudzēto mīklu pārklāj ar biezpiena masu un cep labā krāsnī. Gatavu sagriež glītos gabalos. Biezpiena masu pagatavo šādi: sviestu, cukuru un vaniļu labi saputo, pievieno pa vienai veselas olas un beigās arī labu, sausu, ne pārāk skābu, iepriekš sasmalcināto biezpienu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti