Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Saldskābā vistas(vai cūkgaļas) filejas mērce(bet var arī bez gaļas)

2008. gada 16. decembris
Foto: Aiga Zepa
Pagatavošana
30 min
1. Vistas fileju sagriezt kumosa lielumā. Likt uz sakarsētas pannas ar eļļu.Pievienot sāli un piparus(nedaudz)
2. Apcept apm. 1 min.
3. Likt klāt burkānu,papriku-apcept,
4. sīpolu,tomātu,marinēto gurķi.
5. Visu apcept un 5 min pasautēt zem vāka.
6. Un beigās liekam klāt medu,etiķi,tomātu mērci,garšvielas-visu samaisam,pievieno saldo krējumu un pasutina apm. 2-3 min. līdz mērce sāk biezēt.
7. *Šo mērci var pasniegt ar rīsiem,makaroniem.
8. *Tāpat var gatavot ar cūkgaļu-tikai tad cūkgaļa ir ilgāk jāapcepj.
9. *Var gatavot bez gaļas,piemēram kā piedevu pīles,vistas,cūkgaļas cepetim.
10. *Ja kādi dārzeņi negaršo,tos var nelikt,var improvizēt:)
Uz augšu