Saldskābā vistas(vai cūkgaļas) filejas mērce(bet var arī bez gaļas)

4 1

Sastāvdaļas

  • Vistas gaļas fileja-vesela(var arī būt cūkgaļas)
  • Eļļā cepšanai
  • Sāls,pipari
  • Burkāns(sagriezts plānās strēmelēs)
  • Tomāts(bez ādas,sagriež 8 daiviņās)
  • Paprika(sagriezta apm.2cm garās strēmelēs)
  • Marinēts gurķis-vidēji liels(sagriezts kā priekš rosola)
  • Sīpols(sagriezts)
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ēdam karote etiķis
  • 3 ēdamkarotes tomātu mērces(bet ne pastas)
  • 1 tējkarote (bez kaudzes) universālās garšvielas
  • 200 gr saldā krējuma

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistas fileju sagriezt kumosa lielumā. Likt uz sakarsētas pannas ar eļļu.Pievienot sāli un piparus(nedaudz)
  2. Apcept apm. 1 min.
  3. Likt klāt burkānu,papriku-apcept,
  4. sīpolu,tomātu,marinēto gurķi.
  5. Visu apcept un 5 min pasautēt zem vāka.
  6. Un beigās liekam klāt medu,etiķi,tomātu mērci,garšvielas-visu samaisam,pievieno saldo krējumu un pasutina apm. 2-3 min. līdz mērce sāk biezēt.
  7. *Šo mērci var pasniegt ar rīsiem,makaroniem.
  8. *Tāpat var gatavot ar cūkgaļu-tikai tad cūkgaļa ir ilgāk jāapcepj.
  9. *Var gatavot bez gaļas,piemēram kā piedevu pīles,vistas,cūkgaļas cepetim.
  10. *Ja kādi dārzeņi negaršo,tos var nelikt,var improvizēt:)

Komentāri

Krista 2009. gada 15. novembris 19:24
dikti gardi! :) un ļoti ātri un vienkārši pagatavot!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni